Uitvaartteam

Wanneer een mens sterft laat hij altijd een leegte achter. Een mens is immers altijd verbonden met anderen. Hij/zij verlaat vrouw/man, kinderen, vrienden en kennissen, buren en collega's allerhande na een gevuld leven.

Ook een parochie wil afscheid nemen van iemand die verbonden was met de plaatselijke geloofsgemeenschap. Vandaar dat een kerkelijke begrafenis plaats vindt in de parochiekerk. De overledene wordt er omringd door familie, vrienden en buren, kennissen van ver en van dichtbij.

Het overlijden van een geliefde blijft voor iedereen een mysterievol gebeuren. Is alles nu echt definitief voorbij?

Als gelovigen hopen en geloven we dat God de overledene opwacht aan de overkant van het aardse leven en dat niets verloren gaat van wat er in deze wereld beleefd werd. Bij een kerkelijke uitvaart zoeken we woorden en symbolen die onze hoop verwoorden en tot leven brengen. Onze voorgangers en het gelegenheidskoor, Sint Michiel, wil de achterblijvende familie en vrienden omringen met de warmte van een mooie afscheid viering.

Voorgangers: Lectoren:
Jos Figeys (pastoor) Jo Lembregts