Eerste communie

We vieren de eerste communie steeds op Hemelvaart.
De voorbereidingen gebeuren in de respectievelijke scholen. Kinderen van andere scholen kunnen zich steeds melden bij onze contactpersoon.

De gezamenlijke eerste communieviering is dit jaar op donderdag 10 mei 2018.
Er zullen die dag 3 vieringen zijn:
- 9u30 voor Sint Michiel
- 11uur30 voor de gemeenteschool Hinkelpad en Lozenhoek
- 14u voor het Atheneum

Op donderdag 8 februari 2018 is er een informatieavond voor de ouders van de kinderen die hun eerste communie doen. Deze gaat door in parochiezaal Berk en Brem (St.Michielsstraat 20 Keerbergen).   We starten om 20 uur en trachten rond  21 uur te eindigen.    U kan uw zoon/dochter diezelfde avond inschrijven.   De inschrijvingsprijs bedraagt 30 euro. Dit bedrag omvat de prijs voor de CD met alle foto’s van de viering, de ballonnen, de bloemen en andere onkosten.

Hou eveneens zondag 4 maart om 9u30 vrij voor een viering met naamopgave.  We willen onze communicanten de kans bieden om in onze gemeenschap te komen vertellen dat ze met Jezus aan tafel willen.  Je bent hierop van harte vrijblijvend uitgenodigd.  Achteraf worden de ouders en hun kinderen een drankje aangeboden in de kerk.  Alle kinderen die hun naam opgegeven hebben, ontvangen een kleine verrassing.

Woensdag 25 april van 13u tot 14u  komen de kinderen van de gemeenteschool en het Atheneum naar de kerk.  Zo kunnen ze reeds kennismaken met onze kerk en pastoor Jos en zich voorbereiden op het feest.

Woensdag 9 mei is er generale repetitie.  Sint Michiel: 9u-10u30, Atheneum 13u-14u30, Gemeenteschool 15u-16u30

Wil je reeds een geschenkje kopen voor je 'eerste communicant'?  Kies een kinderbijbel met diepgaande verhalen. vb. Kijkbijbel (Kees De Kort) of En God maakte de mens (Sylvia Vanden Heede)(te vinden in 'de Peerle', Varkensstraat 6, Mechelen).

Op eenvoudige vraag aan Hilde kan je een attest van de parochie bekomen dat je kind zijn/haar eerste communie doet.  Sommige ouders hebben dit nodig om verlof te bekomen op hun werk.

Contactpersoon voor de parochie:
Hilde Vervoort
Tel.: