Cantate Domino

Begonnen als een klein kerkkoor, heeft het gemengd koor Cantate Domino in de loop van zijn 40-jarig bestaan een peil bereikt waar vele andere kerkkoren kunnen naar opkijken.
Hoewel het opluisteren van de eucharistievieringen in Keerbergen het hoofddoel is en blijft, wordt er toch regelmatig ook in andere regio’s opgetreden tot zelfs in het buitenland.
Soms gebeurt dit in samenwerking met andere koren. De deelname aan de gospelsongtournees in ons land van de Amerikaanse zangeres Lea Gilmore is hiervoor illustrerend. Hoogtepunt hiervan was de megahappening in het “kuipje” te Gent in oktober 2004.

Vanuit Keerbergen werden ook verschillende radiomissen opgevoerd met composities van onder meer Haydn, Brückner, Ch.F. Gounod en Van Haperen.
Een aantal jaren geleden werd er medewerking verleend aan de TV-mis, opgevoerd in Keerbergen, in het kader van 40 jaar Damiaanactie.
Sinds tien jaar staat het koor onder de leiding van Raymond BENSCH die een muziekopleiding volgde aan het Stedelijk Conservatorium te Mechelen waar hij na het technische programma voor de optie zangopleiding koos. Hij zong eerst zelf bij meerdere koren maar heeft gelukkig voor ons toch resoluut voor het dirigeren gekozen.

Contactpersonen:
Koorleider                                                              Secretaris
Raymond BENSCH                                                 Berthold VAN den DRIESSCHE
015/234939                                                             015/234353