Bij overlijden

Wanneer een mens sterft,  laat hij altijd een leegte achter. Een mens is immers altijd verbonden met anderen.  Gezinsleden, familie, vrienden, kennissen, buren en collega’s worden getroffen in hun hart bij het overlijden van een dierbare na een gevuld leven.
Ook als parochie willen wij afscheid nemen van iemand die verbonden was met de plaatselijke geloofsgemeenschap.  Wij bieden de kans aan iedereen om op een serene en christelijke wijze afscheid te nemen van een geliefde in onze parochiekerk.  De overledene wordt er omringd door familie, vrienden en buren, kennissen van ver en van dichtbij.
Het overlijden van een geliefde blijft voor iedereen een mysterievol gebeuren. Is alles nu echt definitief voorbij? Als gelovigen hopen en geloven we dat God de overledene opwacht aan de overkant van het aardse leven en dat niets verloren gaat van wat er in deze wereld beleefd werd.
Bij een kerkelijke uitvaart zoeken we woorden en symbolen die onze hoop verwoorden  en tot leven brengen. We doen dit in overleg met de nabestaanden met groot respect voor de overledene zelf. Onze voorgangers en het gelegenheidskoor, Sint Michiel, willen de achterblijvende familie en vrienden omringen met de warmte van een mooie afscheidsviering.

Bij een overlijden contacteert de familie zelf een begrafenisondernemer.
Indien er een kerkelijke uitvaart gewenst is,  contacteert de begrafenis-ondernemer het uitvaartteam van de parochie Keerbergen via het nummer  0497 63 90 95 om de kerkelijke uitvaart vast te leggen.
Alle concrete gegevens kunnen gemaild worden naar:  uitvaarten@parochiekeerbergen.be
De uitvaarten vinden plaats om 10 uur. Is er diezelfde dag nog een uitvaart, dan is de tweede uitvaart om 11.30 uur.

VOORGANGERS:

LECTOREN:

Jos Figeys   Jo Lembregts
Jes Vandersterren   Tonita Van Uytven
Jos Mees   Danielle Opdebeeck
Jos Wellens

Bekijk de uitvaarten van de maand.